Zavodljiva Modlica i njene torte zvane Žudnja

Zavodljiva Modlica i njene torte zvane Žudnja

Ona je stigla u Beograd sa stavom neodoljive devojčice, princeze, devojke s bisernom naušnicom. “Evo me, stigla sam, izvolite otvoriti vrata”.

Sigurna sam da bi joj i Pariz otvorio vrata i duboko joj se naklonio.

Ona je Jelena iz Novog Sada, pravnica. Ja je zovem Modlica. Ne možete da joj ne tepate nekako, jer je prosto ne o do lji va.

Vlasnica brenda Modla 180C, koja pravi autentične, sofisticirane i zavodljive kolače, torte, kuglofe, hleb… Ona pravi šta ona voli, kako ona voli. Prepravlja recepte, ukida šećer, na osećaj doda šta treba. Isprobava neosvojive vrhove u igri zavođenja.

Mene je zavela, priznajem.

Tina je takođe zavedena, omađijana Jeleninom pričom, nosem probala kesten tortu koju je samo za nas napravila.

Modla 180C nisu samo poslastice. To je čitava priča i neponovljivo iskustvo jedne prefinjene dame, seksi devojke sa velikim osmehom.

Ona priča i pevuši dok stvara.

Pita je Tina kako uspe da napravi 10 torti u jednom danu, kako se to uopšte radi, da li se napravi smesa za svih 10 odjednom? Ne, ja pravim jednu po jednu. Modlu po modlu.

Nema većih i manjih. Nema na kilo ili pola. Ima samo na njenu modlu.

Mnogo mi se dopala priča o njenoj modli kao meri stvari. Ona ima meru za sve, poznaje sebe i zna koju muziku njene torte vole da slušaju dok ih stvara.

Da, ona ne pravi kolače ili torte. Ona ih stvara. Čudno mi je da svaka torta nema svoje ime i prezime. Imala sam tremu kad sam stavila prvi zalogaj u usta. Tišina i zbunjenost. Zar je moguće da ova torta ima ukus i miris kao Jelena, kao njena priča i njen integritet…

A kad bi samo znali koliko je zahtevna i probirljiva. Ona lako kaže Ne, ne, ne… sve dok zaista ne bude Da.

Dok smo pričale, stizale su porudžbine, preko 20 obožavaoca njenih kreacija strpljivo je čekalo da dobije odgovor. Jer, Jelena svaku svoju mušteriju zna, šta vole, kako i kada. Zna njihove rođendane, ona je s njima već godinama kad god požele da im u život uđe njen parfem. Aaah kakvi parfemi od čokolade, putera, cimeta, jabuke… I sezonski, letnji, prolećni, mirisi prirode i slatkoće življenja.

U Jelenu ćete se sigurno zaljubiti, zato pazite kad budete poručivali tortu za svoj rođendan. Možda dobijete čistu Ljubav u kolaču, poklon koji nikada nećete zaboraviti.

Linkovi:

Modla 180C @modla180c

Fotografija @tinatmaric

Likovi i događaji u ovoj priči su delimično izmišljeni. Bilo kakva prividna sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je bila namera autora, ali može biti i slučajnost ili rezultat Vaše vlastite uznemirene mašte.

Podeli sa prijateljima
Nataša Nikodijević Savin
Nataša

Producentkinja (po zvanju i DNK zapisu).
Kreativna liderka u poslu.
Preduzetnica. Umetnica. Kustos i narator.
Multitasking talent. Improvizatorka. Pronalazač.
Kolekcionar.

@natasa_nick
@myjourney.rs

guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Povežimo se na Instagramu

Kolačići nam pomažu da obezbedimo najbolje iskustvo na našem web sajtu. Korišćenjem našeg sajta saglasni ste sa upotrebom kolačića.