Svadba sa dve mlade i jednom venčanicom

Mi smo organizovali našu svadbu kao žurku u jedriličarskom klubu Gemax. To mesto je poznato po nekadašnjoj školi jedrenja, super cool palubi za čiliranje i ubedljivo najboljim kadrovima zalaska sunca u Beogradu. Mislim da smo mi prvi i jedini koji smo iznajmili to mesto za svadbu. Sami smo napravili scenografiju kakva nam odgovara, dodali lampice i razne ukrase. Umesto odela i venčanice, Marko je nabavio pravu kapetansku košulju, a ja sam sašila mornarsku haljinu. Gosti su dolazili sa raznih strana i kontinenata. Neki su došli čamcem ili jedrilicom. Sećam se da nam je jedan drug doneo veslo kao poklon.

Kad smo pozvali drugaricu Bebu da dođe na svadbu, pitala je da li može da obuče njenu omiljenu vintage venčanicu. Meni se ta ideja baš dopala i znala sam da od toga moramo nešto da napravimo. Kad dođe momenat da bacam bidermajer, Beba će da se presvuče u venčanicu i uvuče u gomilu, a onda će baš ona slučajno i da uhvati bidermajer.

Naša profi novinarka, voditeljka i drugarica Una Senić je najavila bacanje bidermajera, devojke su se skupile i…vrisak. Mlada baca bidermajer drugoj mladi. Onda kreće prava žurka gde Beba izvodi baletsko akrobatske plesove, frajeri đuskaju sa mladom koja nema mladoženju. Ređaju se ljubomorne scene zbog kojih iznenada bidermajer iz njenih ruku završava u reci.

Ne pamtim ni jedan događaj sa toliko različitih utisaka i sećanja na iste sutradan. Javljali su se jedan za drugim da nam prepričavaju šta se sve dešavalo prethodne noći: jedna drugarica je uganula nogu silazeći u potpalublje da vidi šta tamo ima, jedan bračni par se zauvek razišao, jedan je odlazio i vraćao se nekoliko puta. Jedna drugarica se posle par sati više nije sećala šta se dešavalo. A ja sam imala utisak da je veče trajalo prekratko, jer mi je bilo preintenzivno.

Razmislite malo. Svadbe su odavno prevaziđene, kao koncept okupljanja gde se ponavljaju iste radnje vekovima. Kad god krenete na neku svadbu, unapred znate izvesnost skoro svih elemenata koje ste imali u iskustvu mnogo puta.

Tako da, Izaberite mesto koje nije predviđeno za svadbe, muzički bend koji ne radi tezge, obucite se tako da se osećate slobodno, zovite drugare da budu fotografi, DJ-jevi.

Bebu takođe možete da pozovete na neku svoju cool žurku. Ona ima svoje pozorište, cirkuzant je, vrti vatru na festivalima, izvodi plesove iz dalekih zemalja. Zanosna mlada na štulama od šljokica.

Linkovi:

Likovi i događaji u ovoj priči su delimično izmišljeni. Bilo kakva prividna sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je bila namera autora, ali može biti i slučajnost ili rezultat Vaše vlastite uznemirene mašte.

Podeli sa prijateljima
Nataša Nikodijević Savin
Nataša

Producentkinja (po zvanju i DNK zapisu).
Kreativna liderka u poslu.
Preduzetnica. Umetnica. Kustos i narator.
Multitasking talent. Improvizatorka. Pronalazač.
Kolekcionar.

@natasa_nick
@myjourney.rs

guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Povežimo se na Instagramu

Kolačići nam pomažu da obezbedimo najbolje iskustvo na našem web sajtu. Korišćenjem našeg sajta saglasni ste sa upotrebom kolačića.