Lidija Lešić moderna renesansna ikona stila

Lidija Lešić moderna renesansna ikona stila

Da je Leonardo da Vinči danas ovde, sigurno bi naslikao Lidiju. Ja je vidim kao Isabelle D‘Este, prvu damu italijanske renesanse koja je bila uticajna ličnost (influenserka), pokroviteljka umetnosti i poznata po inovativnim stilovima u modi. Baš kao i Lidija, obožavala je da je slikaju (Ticijan, Mantegna, Da Vinči).

Lidija je topla i emotivna, a opet snažna i uporna žena novog vremena koja stvara, kreira nove trendove i postavlja nove lestvice u modi i dizajnu.

Želela sam da je vidim i čujem direktno od nje, kako je sve to uspela: da napravi uspešnu karijeru modela, a zatim sama stvori održivi brend mychoice.hr. To je platforma na kojoj možete da pronadjete isključivo handmade proizvode od organskih materijala, koje Lidija izmašta i kreira, a izradjuju ih žene u Slavoniji.

Lidija je uvek volela da nosi heklane stvari. Još kad je bila mala, terala je mamu da hekla stvari za njene Barbike. Naravno da nije slučajno da je i njena mama super kreativna žena koja je uspevala da realizuje Lidijine “prve korake u dizajnu”.

Danas Lidija saradjuje sa talentovanim ženama u Slavoniji, koje vredno stvaraju sve ono što ona smisli (predimenzionirane minđuše od papirnog konca, heklane kapice i šešire, torbe, kupaće kostime ili krop majice od svilenog konca). Svaki komad je poseban i svoj. I radi se po narudžbi, uz poseban pristup svakoj osobi.

Nije lako raditi ovakve komade. Opet, svaki od njih ima svoju priču, svoj karakter. Iza svakog tog komada, stoji Ona i njeno ogromno srce za ljude, i još veće poštovanje za sve poslove i struke. Taj deo Lidije je neprocenjivi dar. Njen prefinjen stil i lepota koju možda ponekad vidite na uljanim platnima u velikim muzejima, je samo delić utiska koji ću pamtiti.

Od nedavno, Lidija je krenula u još jedan ambiciozni projekat: Lissa Home, kuću sa apartmanima u istorijskom delu grada Visa koju su ona i njen muž sami renovirali i pretvorili u prostor gde se gosti neće osećati kao turisti, već kao u svojoj kući.

Cmok Lidija, vidimo se uskoro u Beogradu.

Linkovi:

Likovi i događaji u ovoj priči su delimično izmišljeni. Bilo kakva prividna sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je bila namera autora, ali može biti i slučajnost ili rezultat Vaše vlastite uznemirene mašte.

Podeli sa prijateljima
Nataša Nikodijević Savin
Nataša

Producentkinja (po zvanju i DNK zapisu).
Kreativna liderka u poslu.
Preduzetnica. Umetnica. Kustos i narator.
Multitasking talent. Improvizatorka. Pronalazač.
Kolekcionar.

@natasa_nick
@myjourney.rs

guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Povežimo se na Instagramu

Kolačići nam pomažu da obezbedimo najbolje iskustvo na našem web sajtu. Korišćenjem našeg sajta saglasni ste sa upotrebom kolačića.