Hydra & Leonard Cohen ili “Theatre for dreamers”

1960. Leonard Cohen je došao na malo ostrvo Hydra, i tamo ostao sledećih par godina.

Njegove najlepše pesme su tamo nastale, a prvi nastup je bio upravo u bašti nekadašnjeg kafea O Katsikas (danas Rolo café). Generacije mladih pesnika, umetnika iz celog sveta dolazi na mesto gde je Leonard stvarao, sada čitaju njihovu poeziju pred vratima njegove kuće (kao da mu se predstavljaju), pričaju sa starosedeocima…I maštaju.

Na ostrvu Hidra nema automobila. Kofere vučete sami do vrha ostrva ako ste baš tamo iznajmili kuću. Turistima ponude magarce kao prevozno sredstvo, ali mi to nikako nismo želeli. Inače, na ostrvu se prevozite konjima, tako da je ispred pošte rezervisan parking za ova divna stvorenja.

Ostrvo Hydra može biti i vase malo čarobno bekstvo od natrpanih letovališta, hotela i automobila. Zato ponesite svesku, papir i olovku, nešto što će vam pomoći da zabeležite kako se osećate dok slušate Leonarda Cohena, na primer možda baš jednu od poslednjih pesama “What happens with the heart”.

Likovi i događaji u ovoj priči su delimično izmišljeni. Bilo kakva prividna sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je bila namera autora, ali može biti i slučajnost ili rezultat Vaše vlastite uznemirene mašte.

Podeli sa prijateljima
Nataša Nikodijević Savin
Nataša

Producentkinja (po zvanju i DNK zapisu).
Kreativna liderka u poslu.
Preduzetnica. Umetnica. Kustos i narator.
Multitasking talent. Improvizatorka. Pronalazač.
Kolekcionar.

@natasa_nick
@myjourney.rs

guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Povežimo se na Instagramu

Kolačići nam pomažu da obezbedimo najbolje iskustvo na našem web sajtu. Korišćenjem našeg sajta saglasni ste sa upotrebom kolačića.