Kako vas voze slike Davora Gromilovića?

Danas vam predstavljam Davora Gromilovića iz Sombora.

Njegove slike, crteže i grafike imaju kolekcionari u celom svetu. I ja ih imam nekoliko.

Sve je počelo tako što mi je Davor pre par godina ispisao par rečenica o temi rada koji mi se dopao. “Taj rad sa kravama…sumrak je u pitanju, mesečina. Imaš te bikove i krave na ispaši, a to je vreme dana kad i slepi miš izlazi. Tu se u stvari radi o slepomišu, vrsti koja je poznatija kao Vampire Bat, koja se izmedju ostalog hrani krvlju stoke i zbog toga su dobili to ime. Ja sam rad posvetio toj temi, jer reč Vampir vuče poreklo sa Balkana”.

Mnogo mi se dopalo. Kad bi videli taj rad shvatili bi da je njegov svet strašno komplikovan. Toliko detalja da se izgubite u potrazi, a opet, kao u lavirintu, ne možete ali i ne želite da izađete napolje.
Davor kroz svoje radove često prikazuje simbole iz ovih krajeva, kao sećanja iz detinjstva, iz knjiga, bajki, stripova, filmova. I ko zna šta sve i kako se zaigra sa čudnovatim bićima. Junacima iz sf filmova na renesansnim platnima.

Fantazije, snovi, noćne more, proživljene slike iz detinjstva, neka njegova bića iz mašte (ni ljudi, ni životinje), odnos veštačkog i prirodnog, unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta.

Posmatrajte detalje na slikama. Sanjaćete ih. Videćete ih u svojim prijateljima, u ogledalu kad se probudite.

Linkovi:

Likovi i događaji u ovoj priči su delimično izmišljeni. Bilo kakva prividna sličnost sa stvarnim osobama ili događajima je bila namera autora, ali može biti i slučajnost ili rezultat Vaše vlastite uznemirene mašte.

Podeli sa prijateljima
Nataša Nikodijević Savin
Nataša

Producentkinja (po zvanju i DNK zapisu).
Kreativna liderka u poslu.
Preduzetnica. Umetnica. Kustos i narator.
Multitasking talent. Improvizatorka. Pronalazač.
Kolekcionar.

@natasa_nick
@myjourney.rs

guest

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре

Povežimo se na Instagramu

Kolačići nam pomažu da obezbedimo najbolje iskustvo na našem web sajtu. Korišćenjem našeg sajta saglasni ste sa upotrebom kolačića.